Maturita dálkově: další možnost vzdělání

Maturita dálkově: další možnost vzdělání

Hledáte cestu k lepšímu a úspěšnějšímu životu? Možná jste se už rozhlédli po různých možnostech, jak získat maturitu, ale možná jste ještě nezvažovali možnost dálkového studia. Projekt Maturita dálkově nabízí možnost dodělat si maturitu dálkově, což může být výhodné např. pro pracující, maminky na rodičovské dovolené apod. Jak to probíhá?

Služba dálkové maturity vám nabízí jedinečnou příležitost dosáhnout toho, co si přejete, a profesně se posunout na novou úroveň! Věděli jste, že maturant si průměrně vydělá o 12 tisíc Kč měsíčně více než absolvent základní školy?* To už jsou peníze na hezkou dovolenou nebo na nové auto. Začněte plánovat, jak bude vypadat váš život po maturitě, vyberte si pro sebe ten nejlepší obor a do 20. února podejte přihlášku!

Maturita dálkově: obory

Projekt Maturita dálkově zaštiťuje Střední škola gastronomická a hotelová v Praze 4 Braníku. Tato střední škola je jednička na trhu dálkového vzdělávání. Studium Maturita dálkově je šité na míru dospělým i pracujícím. Budete součástí flexibilní docházkové skupiny, takže práce, škola a rodina půjde skloubit.

Jaké obory Maturita dálkově nabízí?

  • Čtyřleté: Cestovní ruch
  • Čtyřleté: Hotelnictví
  • Dvouleté: Podnikání (dálková i kombinovaná forma studia)

V případě dvouletého studia je nutné již mít výuční list. Čtyřleté obory jsou určené všem lidem se základním vzděláním, ale i absolventům výučních oborů.

Navštivte webovou stránku www.maturita-dalkove.cz/ a v Průvodci výběrem studia si jednoduše vyberte, co je pro vás ta pravá vzdělávací cesta. Nečekejte a začněte stavět svou budoucnost ještě dnes!

Maturita dálkově: co mi to přinese?

Třeba posunutí vaší kariéry vpřed! Rozšíříte si obzory, získáte potřebné vzdělání a šanci, že si najdete lepší práci v novém, zajímavém oboru! Navíc Maturita dálkově nabízí tzv. záruku úspěšnosti studia: pokud splníte docházku na 80 %, zkusíte všechny zkoušky a přesto to nevyjde, vrátí vám peníze nebo si můžete zopakovat ročník zdarma.

Na začátku studia můžete využít ZDARMA kurz efektivního učení, který pomůže a poradí, jak se lépe učit a učivo si zapamatovat. Tady zjistíte další pádné důvody, proč zbytečně neotálet a vrhnout se do dálkového studia ještě letos!

Tak, co začnete měnit svou budoucnost ještě dnes?

*Zdroj: ISPV, 2023; výpočet: Rozdíl průměrné hrubé měsíční mzdy zaměstnance se základním vzděláním oproti průměrné hrubé měsíční mzdě zaměstnance se středním vzděláním s maturitou v první polovině roku 2023 činil 12 107 Kč. Rozdíl průměrného hrubého měsíčního platu zaměstnance se základním vzděláním oproti průměrnému hrubému měsíčnímu platu zaměstnance se středním vzděláním s maturitou v první polovině roku 2023 činil 14 361 Kč.

Další užitečné články:


Osobní zóna je prostředí, kde jsou veškeré informace k přípravě na přijímací zkoušky na jednom místě.

Konkrétně tam najdete:

Který se hodí pro koho?

Tomáš je z Berouna a na zkouškách se nejvíc bojí toho, že se nedokáže dlouho soustředit – tudíž bude „sekat chyby“ z nepozornosti. Proto dojíždí každou neděli na Přijímačky nanečisto. Je to pro něj ideální kombinace, protože nepřijde o atmosféru plné třídy, ale současně nemusí být v Praze celý den. Jakmile testy napíše, odjíždí domů s opravenými a obodovanými archy a dá si zaslouženou pauzu. V klidu se pak podívá na videorozbory – především na ty úlohy, u kterých váhal či chyboval. Pustí si vysvětlení opakovaně, klidně trochu pomaleji, dokud vše nepochopí. Na chvíli se pak večer připojí k živému webináři, doptá se na jednu konstrukční úlohu a pak? Má hotovo. Kamarádi čekají!

Bára je z Olomouce, chce přesnou a užitečnou přípravu, která ji ale bude zároveň bavit. Každou neděli tak absolvuje přijímačkový den distančně. „Není to nuda? Není to k ničemu?,“ ptají se spolužáci. Bára na to ale není sama – zkouškou ji provede přátelský průvodce, takže jí neuniknou žádné pokyny ani tipy a triky. Zkoušku dělá s přesnou časomírou, slyší i zvuky třídy – úplně zapomene, že je sama v pokoji! Navíc se může živého průvodce v průběhu zkoušky na cokoli zeptat. Nakonec si dle přesných instrukcí archy opraví a oboduje. Tím získá obrovskou výhodu, protože pozná Cermat bodování a už nikdy nebude váhat, „co se uznává a co ne“. V klidu se pak podívá na videorozbory – u matematiky na celý, u češtiny se dívá jen na ty úlohy, u kterých chybovala. Pustí si vysvětlení opakovaně, klidně trochu pomaleji, dokud vše nepochopí. Na chvíli se pak večer připojí k živému webináři, doptá se na jedny druhy přísudku a jde si užít zbytek víkendu.

Lucka je z Prahy. Na zkouškách ji nejvíc děsí stres a zameškaná látka – co když bude v testu něco, na co náhodou ve škole chyběla a látku se nedoučila? Proto chodí každou sobotu prezenčně na Přijímačky nanečisto – opakovaně se dostává do situace, kdy píše test ve třídě s ostatními žáky a zbavuje se tak stresu. Každou sobotu také absolvuje 2 x 60 minut výuky naživo s učiteli, kde postupně doplní, co nepochytila ve škole. Jakmile má hotovo, jde domů s opravenými a obodovanými záznamovými archy a může zbytek víkendu odpočívat. Pokud se potřebuje k řešení vrátit, dokoupí si videorozbory podrobného rozboru řešení k testům (380 Kč).

David závodně plave a rád tráví víkendy na chatě, takže potřebuje být flexibilní. Někdy proto dělá přijímačkový den distančně z domova, někdy přijde v neděli (s podrobným rozborem), aby ještě stihl trénink a když zrovna nemá v sobotu závody, přijde na Přijímačky prezenčně (se základním rozborem). Z přípravy si tak vždy odnese maximum a do toho stíhá všechny koníčky. Ideální, že?