Přihláška na Gymnázium Braník

Přihláška na Gymnázium Braník

Hledáte moderní gymnázium, kde je žák na prvním místě? Pak je přihláška na Gymnázium Braník jasná volba! Proč? To se dozvíte v tomto článku!

Znáte naše Gymnázium Braník?

Líbí se vám náš To dáš! přístup? Pak budete nadšeni i z prostředí našeho Gymnázia Braník, na které jsme náležitě pyšní! Na Gymnáziu Braník používáme moderní výukové metody, čekají vás výjezdy po celém světě a široký výběr volitelných předmětů.

Podívejte se na 2 minutové video a zvažte přihlášku i na Gymnázium Braník. A pokud ještě váháte nad školami v přihlášce, podívejte se i na virtuální záznam dne otevřených dveří , ve kterém se dozvíte vše, co o Gymnáziu Braník potřebujete vědět. Záznam po registraci obdržíte obratem na váš e-mail.

❗  POZOR: Máme zvýhodněné školné pro ty, kteří se s To dáš! připravují na přijímačky!

Přihláška na Gymnázium Braník v DIPSY

Že už jste přihlášku na střední školy v DIPSY odeslali? Nevadí! Až do 20. února můžete přihlášku opravit. Po přihlášení do DIPSY uvidíte seznam vašich přihlášek. Kliknutím na „vzít zpět“ podanou přihlášku stáhnete a opět do 20. února můžete podat novou. Můžete tedy upravit školy/obory v přihlášce či změnit priority.

Pokud jste se rozhodli pro změnu v přihlášce a poputuje vaše přihláška na Gymnázium Braník, mrkněte, co přesně v DIPSY zadat, abyste nás jednoduše našli:

V DIPSY zadejte buď IZO školy (zadejte: 108029417) a vyberte obor Gymnázium, nebo zadejte název právního subjektu (zadejte: SŠ gastronomická a hotelová s.r.o.) a vyberte obor Gymnázium.

Přijímací řízení na Gymnázium Braník

Ve školním roce 2024/25 budeme přijímat 30 žáků. Průměr ze ZŠ je u nás součástí školní části přijímaček, a tedy vás DIPSY požádá o doložení prospěchu z osmé a z poloviny deváté třídy. Přihlížíme k tomu vysvědčení, na kterém máte lepší průměr, ale nahrajte nám prosím obě. Podmínkou přijetí jsou jedničky z chování v 8. i 9. třídě. Povinné Cermat testy u nás mají 60 % váhy a body za vysvědčení 40 % váhy. Výsledné pořadí uchazečů sestavíme podle součtu celkového počtu získaných bodů z Cermat testů a bodů za vysvědčení. Více o přijímacím řízení na Gymnázium Braník najdete zde:

Podmínky a kritéria přijetí na Gymnázium Braník 2024

Doporučujeme také:


Osobní zóna je prostředí, kde jsou veškeré informace k přípravě na přijímací zkoušky na jednom místě.

Konkrétně tam najdete:

Který se hodí pro koho?

Tomáš je z Berouna a na zkouškách se nejvíc bojí toho, že se nedokáže dlouho soustředit – tudíž bude „sekat chyby“ z nepozornosti. Proto dojíždí každou neděli na Přijímačky nanečisto. Je to pro něj ideální kombinace, protože nepřijde o atmosféru plné třídy, ale současně nemusí být v Praze celý den. Jakmile testy napíše, odjíždí domů s opravenými a obodovanými archy a dá si zaslouženou pauzu. V klidu se pak podívá na videorozbory – především na ty úlohy, u kterých váhal či chyboval. Pustí si vysvětlení opakovaně, klidně trochu pomaleji, dokud vše nepochopí. Na chvíli se pak večer připojí k živému webináři, doptá se na jednu konstrukční úlohu a pak? Má hotovo. Kamarádi čekají!

Bára je z Olomouce, chce přesnou a užitečnou přípravu, která ji ale bude zároveň bavit. Každou neděli tak absolvuje přijímačkový den distančně. „Není to nuda? Není to k ničemu?,“ ptají se spolužáci. Bára na to ale není sama – zkouškou ji provede přátelský průvodce, takže jí neuniknou žádné pokyny ani tipy a triky. Zkoušku dělá s přesnou časomírou, slyší i zvuky třídy – úplně zapomene, že je sama v pokoji! Navíc se může živého průvodce v průběhu zkoušky na cokoli zeptat. Nakonec si dle přesných instrukcí archy opraví a oboduje. Tím získá obrovskou výhodu, protože pozná Cermat bodování a už nikdy nebude váhat, „co se uznává a co ne“. V klidu se pak podívá na videorozbory – u matematiky na celý, u češtiny se dívá jen na ty úlohy, u kterých chybovala. Pustí si vysvětlení opakovaně, klidně trochu pomaleji, dokud vše nepochopí. Na chvíli se pak večer připojí k živému webináři, doptá se na jedny druhy přísudku a jde si užít zbytek víkendu.

Lucka je z Prahy. Na zkouškách ji nejvíc děsí stres a zameškaná látka – co když bude v testu něco, na co náhodou ve škole chyběla a látku se nedoučila? Proto chodí každou sobotu prezenčně na Přijímačky nanečisto – opakovaně se dostává do situace, kdy píše test ve třídě s ostatními žáky a zbavuje se tak stresu. Každou sobotu také absolvuje 2 x 60 minut výuky naživo s učiteli, kde postupně doplní, co nepochytila ve škole. Jakmile má hotovo, jde domů s opravenými a obodovanými záznamovými archy a může zbytek víkendu odpočívat. Pokud se potřebuje k řešení vrátit, dokoupí si videorozbory podrobného rozboru řešení k testům (380 Kč).

David závodně plave a rád tráví víkendy na chatě, takže potřebuje být flexibilní. Někdy proto dělá přijímačkový den distančně z domova, někdy přijde v neděli (s podrobným rozborem), aby ještě stihl trénink a když zrovna nemá v sobotu závody, přijde na Přijímačky prezenčně (se základním rozborem). Z přípravy si tak vždy odnese maximum a do toho stíhá všechny koníčky. Ideální, že?